Imate li sindrom iritabilnog crijeva?

  1. Da li ste u posljednja 3 mjeseca imali bol u stomaku barem jedan dan sedmično?
  2. Da li vaši simptomi imaju veze sa pražnjenjem crijeva?
  3. Da li vam se promijenila frekvencija pražnjenja crijeva?
  4. Da li se promijenio izgled stolice?

Ako je odgovor na prvo pitanje DA i na preostala pitanja ste barem 2 puta odgovorili DA, velika je vjerovatnoća da imate sindrom iritabilnog crijeva!

Radi se o funkcionalnom poremećaju crijeva, sa stomačnim bolovima, čestim zatvorom i/ili dijarejom i nadutošću čiji uzrok nije tačno utvrđen, a često izostaje i sama dijagnoza.

Određeni probiotici mogu ublažiti simptome sindroma iritabilnog crijeva, a njihova upotreba poboljšava kvalitet života.

Ukoliko u vašim simptomima preovladava zatvor ili se smjenjuju dijareja i zatvor najbolji izbor je NBL Probiotic Optima, a ako ste više skloni dijareji izbor je NBL Probiotic Gold.

Ispunite jednostavan upitnik i besplatan uzorak NBL Probiotic-a stiže na vašu adresu.

Više o sindromu iritabilnog crijeva možete saznati OVDJE.

NBL.COM.BA koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice nbl.com.ba slažete se s korištenjem kolačića.

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.