NBL Glucosamine Chondroitin i
NBL Glucosamine Chondroitin MSM

Glukozamin, hondroitin
Zdravlje hrskavice zglobova

NBL Glucosamine Chondroitin i NBL Glucosamine Chondroitin MSM su preparati namijenjeni za sprječavanje propadanja i pomoć pri oporavku zglobnih hrskavica. Koriste se u prevenciji i terapiji degenerativnih oboljenja zglobova, poput artritisa, osteoartritisa, reumatoidnog artritisa. Sprječavaju propadanje i pomažu oporavak zglobova.

Ovi preparati u svom sastavu sadrže glukozamin i hondroitin, dvije najviše ispitane supstance za ovu namjenu, u preporučenim, efikasnim dnevnim dozama! Glukozamin i hondroitin najbolje je uzimati zajedno, u kombinaciji.

Svjetske i evropske zdravstvene smjernice preporučuju da se u terapiji osteoartritisa koristi doza od 1.500 mg glukozamina i 1.200 mg hondroitina dnevno, što je ujedno i sadržaj preparata NBL Glucosamine Chondroitin i NBL Glucosamine Chondroitin MSM.

Preparat konzumiran u propisanim količinama sprječava dalje propadanje zglobova, popravlja pokretljivost i smanjuje subjektivne tegobe boli.

Oba preparata sadrže efikasne dnevne doze glukozamina i hondroitina, a NBL Glucosamine Chondroitin MSM sadrži još i dodatnu supstancu, metilsulfonilmetan (MSM). MSM u ovom preparatu pomaže smanjenju boli, upale i pomaže opuštanju mišića. Dodatno, MSM potiče proizvodnju i obnavljanje kolagena. Kolagen, uz glukozamin i hondroitin, stvara materiju koja hrskavici daje strukturu i elastičnost. 

Kako i koliko dugo NBL Glucosamine Chondroitin?

NBL Glucosamine Chondroitin i NBL Glucosamine Chondroitin MSM uzimaju se dva puta dnevno po jedna tableta, po mogućnosti uz obrok.

Za najbolji efekat, proporučuje se kontnuirano (bez prestanka) korištenje glukozamina i hondroitina. Ipak, prema studijama, efekat se ostvaruje i ako se koriste uzastopno po 3 – 4 mjeseca, sa pauzama mjesec – mjesec i pol između.

U skladu sa mogućnostima, terapija se može uzimati i 3 mjeseca uzastopno, dva puta godišnje (ciklusi: 3 mjeseca terapije, 3 mjeseca pauze) uz približno dobre rezultate.

Preporuka je započeti terapiju sa NBL Glucosamine Chondroitin MSM, kako bi se dodatno podstakla proizvodnja i obnova kolagena i elastičnog veziva, a zatim nastaviti sa dva pakovanja NBL Glucosamine Chondroitin preparata. Na taj način, sa tri pakovanja obezbijeđujete četiri mjeseca terapije.

U stanjima pojačane boli i upale ili oboljenja reumatoidni artritis, preporuka je piti NBL Glucosamine Chondroitin MSM zbog dodatnog povoljnog djelovanja MSM-a na bol i upalu.

Jednom kada započne, bolest traje doživotno. Ne može se izliječiti, ali se mogu olakšati tegobe i zaustaviti propadanje zgloba. Da bi se takav rezultat postigao, potrebno je trajno nadomještati ono što je izgubljeno i što se svakodnevno gubi u oštećenom zglobu – gradivni sastojci hrskavice zgloba. Ova terapija je hronična.

Dodatak prehrani. Izdaje se bez recepta. Na vrh

* Sav sadržaj, uključujući tekst, grafiku, slike i informacije, koji se nalazi na ovoj web lokaciji dostupan je samo za opće informacije.

Preporučujemo vam da sve podatke dobijene sa ili putem ove web stranice potvrdite s drugim izvorima i pregledate sve informacije u vezi sa bilo kojim zdravstvenim stanjem ili liječenjem kod svog ljekara. Nikada ne zanemarujte profesionalni medicinski savjet te ne odgađajte traženje liječničke pomoći zbog sadržaja koji ste pročitali ili vidjeli putem ove web stranice.

NBL.COM.BA koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice nbl.com.ba slažete se s korištenjem kolačića.

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.