Šta je osteoartritis

Najčešći oblik artritisa (upale zglobova) je osteoartritis i pogađa milione ljudi širom svijeta. Nastaje kako zaštitna hrskavica na krajevima kostiju propada s vremenom, pretjeranim trošenjem ili nakon povrede. Osteoartritis na kraju može dovesti do potpunog gubitka hrskavice, deformacije zgloba i invaliditeta. Jednom kada započne, bolest traje doživotno.

1.500 mg glukozamina i 1.200 mg hondroitina dnevno sprječavaju propadanje i pomažu oporavak zglobova.

Tegobe koje izaziva su:

  • bol za vrijeme ili poslije kretanja
  • nelagoda prije i/ili tokom promjene vremena
  • oticanje i ukočenost zgloba, pogotovo nakon kretanja
  • koštane izbočine na sredini ili na kraju zgloba (osteofiti)
  • gubitak pokretljivosti zgloba

Ne može se izliječiti, ali se mogu olakšati tegobe i zaustaviti propadanje zgloba. Terapiju osteoartritisa glukozaminom i hondroitinom potrebno je  započeti u blagom do umjerenom stadiju bolesti, drugim riječima što prije. Tako će se bolest zaustaviti u ranijem stadiju i sačuvati zglob.

Ukoliko je bolest jako napredovala, efekat koji se može postići ovakvim preparatima je ograničen, jer ne postoji hrskavica u koju se gradivni sastojci mogu ugraditi. U takvim slučajevima, konsultujte ljekara za daljnji tok i protokol liječenja.

NBL Glucosamine Chondroitin
NBL Glucosamine Chondroitin MSM
su preparati koji sadrže preporučene, djelotvorne dnevne doze glukozamina i hondroitina.

Sprječavaju propadanje i pomažu oporavak hrskavica.
Dodatak prehrani. Izdaje se bez recepta.

NBL.COM.BA koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice nbl.com.ba slažete se s korištenjem kolačića.

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.