Vitamini za imunitet

Beta glukan za jačanje imuniteta

Da li je sam beta glukan dovoljan?

Zamislite hoćete da napravite dobar hljeb. Imate samo brašno kao glavni sastojak i dobru volju. Sigurno nećete ispuniti svoj cilj, jer vam nedostaju svi ostali sastojci – voda, kvasac, sol i ulje.

Tako je i sa jačanjem imuniteta. Betaglukan je odličan aktivator imuniteta. Međutim, ako nemate druge sastojke neophodne za odvijanje svih procesa u organizmu, čime osiguravate energiju i održavate imunitet, nećete imati šta aktivirati.

Uzmimo za primjer jabuku. Ona ne sadrži jedan ili dva vitamina. Sadrži niz vitamina i minerala.

Zašto priroda slijedi tu formulu? – Zato jer se svi vitamini i minerali jabuke međusobno nadopunjuju. Evo par primjera…

  • Vitamin E čuva vitamin A u probavnom traktu, jer bi inače bio deaktiviran.
  • Vitamin C pomaže folatima u stvaranju proteina – na primjer antitijela.
  • Vitamin B1 je dio digestivnog enzimskog sistema zajedno sa magnezijem, vitaminima B3 i B5. Ovo je važno za pravilnu probavu.

Koja je najbolja hrana za imunitet

Nijedan ozbiljan nutricionist neće preporučiti svaki dan jedete ogromne količine samo jedne vrste voća ili povrća.

Razlog je jednostavan – što više voća i povrća u različitim bojama, to više vitamina, minerala i biološki aktivnih supstanci u našem organizmu potrebnih za njegov pravilan rad.

Jesti raznobojno voće i povrće je postala osnovna nutricionistička preporuka za vitalnost i podizanje imuniteta.

Priroda je najbolji vitamin za imunitet

Na istom principu je kreirana NBL Immuno Formula, koja sadrži 12 vitamina, 7 minerala i 7 komponenti koje potiču jačanje imuniteta.

Zapamtite, nema čarobnog vitamina koji će sve riješiti, radi se simfoniji mikronutrijenata koji zajedno djeluju.

Kako se pije NBL Immuno Formula

Preporučujemo jednu tabletu na dan, najbolje poslije doručka ili ručka.

Izbjegavajte tabletu uzeti navečer jer vam može remetiti san zbog pojačane energije.

Po čemu se razlikuje NBL Immuno Formula od drugih preparata za imunitet

  • Većina proizvoda za imunitet sadrži samo jedan sastojak ili kombinaciju manjeg broja mikronutrijenata u visokim dozama, od kojih se očekuje da takvim dozama postignu čudotvoran efekat. Jedna tableta NBL Immuno Formule sadrži 26 sastojaka za jačanje organizma – 12 vitamina, 7 minerala, beta glukan, kurkukam, ginseng, karnitin, koenzim Q10, kora gorke narandže, crni biber.
  • NBL Immuno Formula je proizvod za jačanje imuniteta i podizanje energije. Zbog toga se preporučuje kada osjetite umor i pospanost, umor u nogama, nemoć u tijelu, umorne oči ili jednostavno nedostatak energije.
 

NBL Immuno Formula

Beta glukan, koenzim Q10, ginseng, kurkuma, gorka narandža, crni biber, 12 vitamina i 7 minerala.
Jačanje imuniteta

NBL.COM.BA koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice nbl.com.ba slažete se s korištenjem kolačića.

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.