NBL Focus Formula

Ginkgo biloba, sibirski ginseng, huperzin-A, gotu kola, DMEA, borovnica, špinat, vitamini
Dodatak prehrani namijenjen jačanju moždanih funkcija

NBL Focus Formula je kombinacija aktivnih sastojaka koji su dokazano djelotvorni u održavanju zdrave strukture i funkcionalnosti mozga.

Savremeni način života je izuzetno zahtjevan kad su u pitanju mentalne performanse, a kako je tijelu potrebno pružiti prave sastojke za normalno funkcionisanje, tako je i mozgu potrebno obezbijediti pravo “gorivo” da bi mogao odgovoriti na sve izazove.

EFEKTI NBL Focus Formule

  • Poboljšava pamćenje, koncentraciju i sposobnost učenja 
  • Povećava protok krvi do i kroz mozak
  • Neutralizira slobodne radikale
  • Poboljšava pažnju, fokus i mentalnu izdržljivost
  • Reguliše odgovor na stres, smanjuje osjećaj hroničnog umora, poboljšava raspoloženje, libido i povećava fizičku izdržljivost
  • Usporava slabljenje kognitivnih funkcija povezano sa starenjem i neurodegenerativnim oboljenjima 

KOME JE NAMIJENJENA NBL Focus Formula

  • Radno aktivnim osobama koje su izložene mentalnom naporu, opterećeni zahtjevnim i stresnim poslovnim i privatnim obavezama
  • Studentima, za bolje pamćenje i koncentraciju, posebno u periodima intenzivnog učenja za bolju koncentraciju i fokus i mentalnu izdržljivost
  • Osobama sa vrtoglavicom koja nastaje kao posljedica oslabljene cirkulacije
  • Starijim osobama, koje žele očuvati mentalno zdravlje i vitalnost ili koji primjećuju prve znakove slabljenja kognitivnih funkcija poput zaboravljanja, rasijanosti i pada raspoloženja.

KAKO UZIMATI NBL Focus Formulu

Preporučena dnevna doza: 2 tablete, najbolje uz obrok.
Kod dugotrajne upotrebe može biti dovoljno korištenje 1 tablete na dan.

SASTAV NBL Focus Formule

DJELOVANJE SASTOJAKA NBL Focus Formule

Huperzin A, izolovan iz biljke Huperzia seratta povećava koncentraciju neurotransmitera koji je najznačajniji za procese pamćenja i učenja, kod zdravih osoba, ali i kod onih kod kojih je došlo do propadanja kognitivnih sposobnosti uslijed starenja. Kliničkim studijama su dokazani njegovi benefiti na kognitivne funkcije kod oboljelih od Alzheimerove bolesti. Huperzin A poboljšava pamćenje, koncentraciju i olakšava svakodnevne životne aktivnosti.

Dok većina drugih preparata na našem tržištu sadrži ginseng roda Panax, NBL Focus Formula sadrži sibirski ginseng koji se smatra jednim od najefikasnijih adaptogena među ljekovitim biljkama, koji pored stimulacije centralnog nervnog sistema povećava otpornost organizma na stres, te poboljšava fizičku i mentalnu izdržljivost. Kod akutne primjene poboljšava kvalitet i brzinu pamćenja, te kvalitet i brzinu uspostavljanja pažnje.

Gotu kola (Centella asiatica) ima dokazana neuroprotektivna i antioksidativna svojstva, te doprinosi neuroregeneraciji i održavanju plastičnosti mozga. Gotu kola pomaže održavanju dobre kognitivne funkcije, poboljšava pamćenje, mentalnu aktivnost i izdržljivost. Dokazan je i učinak na poboljšanje kognitivnih funkcija kod Alzheimerove bolesti, poput memorije, mišljenja i moći rasuđivanja.

Ekstrakt lista ginkga, klinički dokazano ostvaruje snažno antioksidativno, protektivno i vazodilatatorno djelovanje u CNS-u. Poboljšava prokrvljenost mozga i poboljšava pamćenje, pažnju, koncentraciju i sposobnost učenja. Ima blagotvoran učinak na raspoloženje i libido.

Dimetilaminoetanol povećava nivo acetilholina u mozgu, te štiti mozak od neurodegeneracije uzrokovane nakupljanjem amiloidnih plakova. Poboljšava memoriju, olakšava proces učenja i povećava vrijeme fokusiranosti. U kombinaciji sa sibirskim ginsengom povećava fizičku izdržljivost i energiju već nakon 6 sedmica primjene.

Američka borovnica, zahvaljujući visokom udjelu antocijanina je jedan od najsnažnijih prirodnih antioksidanasa. Borovnice promoviraju rast nervnog tkiva, smanjuju neuroinflamaciju, ubrzavaju prijenos informacija u CNS-u i smanjuju neurodegeneraciju. Borovnice sprječavaju kognitivno propadanje i ubrzavaju proces učenja.

Sprašeni list špinata, zbog visokog sadržaja flavonoida ima izrazito antioksidativno djelovanje, kao i antiproliferativno i antiinflamatorno djelovanje. Dokazano može usporiti brzinu neurodegeneracije, a smatra se da najbolji efekat ima na motoričko učenje i učenje ponavljanjem.

Fosfatidilholin iz lecitina ulazi u sastav ćelijskih membrana  kao gradivna komponenta neurološkog sistema i  predstavlja izvor holina, prekursora  u sintezi  acetilholina. Time lecitin ostvaruje neuroprotektivno djelovanje, učestvuje u razvoju mozga, sprječava propadanje kognitivnih funkcija i poboljšava pamćenje.

Vitamini B6, B12 i folna kiselina doprinose normalnom funkcionisanju nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, doprinose boljem raspoloženju, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji imunog sistema, normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i održavanju normalnog energetskog metabolizma.

Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj funkciji imunog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog  stresa,  smanjenju umora i  iscrpljenosti.

Vitamin E doprinosi zaštiti ćelija mozga od oksidativnog stresa, na koji je on posebno osjetljiv. Visoki nivoi vitamina E se povezuju sa poboljšanim mentalnim performansama i smanjenim rizikom od razvoja Alzheimerove bolesti.

Alfa lipoična kiselina je snažan antioksidans koji čuva organizam od oksidativnih procesa vezanih uz starenje ili fizičku aktivnost. Svojim neuroprotektivnim djelovanjem štiti mozak od oštećenja i održava njegove funkcije.

DHA je esencijalna komponenta fosfolipida celularne membrane i smatra se da DHA održava kognitivne funkcije održavajući integritet ćelijske membrane i funkciju, dok EPA ima ulogu u očuvanju moždane mase tokom vremena. Riblje ulje poboljšava pamćenje, koncentraciju, te ima blagotvoran učinak na raspoloženje.

Proizvod renomiranog proizvođača Vitaquest International LLC, SAD, jedne od vodećih svjetskih kompanija za proizvodnju pojačanih dijetetskih suplemenata i funkcionalne hrane. Certificirani sastojci visokog kvaliteta, dokazano bez teških metala, olova i onečišćenja.

NBL.COM.BA koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice nbl.com.ba slažete se s korištenjem kolačića.

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.