NBL Probiotic ATP – savremena formulacija za atopijska oboljenja

NBL Probitic ATP je poseban i specifičan probiotik za liječenje atopijskih oboljenja iz 4 razloga:

  1. Kombinacija efektivnih probiotičkih sojeva

Dokazano je da je crijevna flora kod djece sa atopijskim oboljenjem drugačijeg sastava, nego kod djece bez atopije. Izmijenjen sastav crijevne flore znači drugačiji imunološki odgovor, koji se manifestuje atopijskom reakcijom.

Samo upotreba odgovarajućih probiotičkih sojeva kod oboljenja poput atopijskog dermatitisa, alergija na hranu i alergijskog rinitisa, se pokazala korisnom, a upravo te dobre bakterije sadrži NBL Probiotic ATP.

  1. Sadrži prebiotike

Prebiotici su vlakna koja nepromijenjana dospijevaju do naših crijeva i služe za ishranu dobrih bakterija. Dokazano je da probiotici pokazuju svoje maksimalno djelovanje ukoliko se kombinuju sa prebioticima, pa se jedan savremeni probiotički proizvod ne može zamisliti bez prebiotika.

Takva kombinacija znači i bržu kolonizaciju dobrih bakterija u crijevima, što i jeste cilj terapije. 

  1. Ne zahtijeva posebne uslove skladištenja

Probiotički sojevi su osjetljivi na djelovanje vanjskih faktora poput temperature, kisika, povećane vlažnost… Iz tog razloga ih je potrebno čuvati u frižideru što je vrlo nepraktično, posebno ukoliko želite da svoj probiotik imate uvijek uz sebe.

NBL Probiotic ATP je proizveden patentiranom tehnologijom zahvaljujući kojoj probiotički sojevi imaju visok stepen otpornosti na vanjske faktore i ne mora se skladištiti u frižideru.

  1. Patentirana tehnologija proizvodnje

Da bi probiotik postigao djelovanje zbog kojeg ga uzimamo, potrebno je da sadrži korisne bakterije i da te bakterije žive stignu do mjesta djelovanja, odnosno crijeva.

NBL Probiotic ATP proizvodi se patentiranom tehnologijom proizvodnje sa dvostrukom ovojnicom, zahvaljujući kojoj, u poređenju sa probioticima bez ovojnice, do crijeva stiže 100 puta više dobrih bakterija.

Bakterije zaštićene ovakvom jedinstvenom ovojnicom imaju veću sposobnost da u crijeva stignu u dobrom stanju, spremne za naseljavanje u njima

NBL.COM.BA koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice nbl.com.ba slažete se s korištenjem kolačića.

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.