NBL Osteo Formula

Kalcij, vitamin D, bor, magnezij, vitamin C, cink, selen, bakar, mangan
Dodatak prehrani namijenjen jačanju kostiju

Zašto je NBL Osteo formula drugačija?

NBL Osteo Formula nije samo kalcij, to je posebno formulisani, pojačani oblik kalcija namijenjen za prevenciju i liječenje osteoporoze. Kalcij u NBL Osteo Formuli kombinovan je sa mikroelementima esencijelnim za zdravlje kostiju. Dodavanjem ovih elemenata, efektivnost, iskoristivost i djelotvornost kalcija i vitamina D značajno je veća. 

NBL Osteo Formula - Snaga 9 mikroelementa!

NBL Osteo Formula nudi dodatnu vrijednost.

Preparat je za zdravlje kostiju koji sadrži efektivnu količinu bora, elementa koji nije tako poznat, ali se utvrdilo da ima izuzetan značaj za pravilno iskorištavanje kalcija i vitamina D u organizmu.

Veliki značaj i doprinos bora zdravlju kostiju

Bor ima veoma važnu ulogu u procesu samog formiranja kosti, (osteogeneza), sa direktnim uticajem na aktivnost osteoblasta (ćelije/stanice koje proizvode kost) i osteoklasta (ćelije/stanice koje razgrađuju kost). Bor započinje mineralizaciju od strane osteoblasta direktnim uticajem na aktivnost hormona (estradiola, testosterona i vitamina D) ključnih za rast kosti i promet materije u kosti. Dodatno, spriječava proces demineralizacije (razgradnje) kosti.

Efektivnost i iskorištenost kalcija, dodavanjem bora, neuporedivo je veća.

Mikroelementi neophodni za zdravlje kostiju i njihovo jačanje ujedno su i aktivni sastojci NBL Osteo Formule.

Zašto sam kalcij nije dovoljan?

Kalcij je jedan od najbitniji elemenata za zdravlje kostiju i naše ukupno zdravlje!  Istovremeno, jedan je od elemenata koji nam najčešće nedostaje u svakodnevnoj ishrani. Dovoljan dnevni unos kalcija svakako je osnov prevencije i liječenja osteoporoze, ali da li je to sve što nam je je potrebno?

Istraživanja i kliničke studije o zdravlju kostiju novijeg datuma govore o čitavom nizu drugih mikroelemenata poput bora, magnezija, cinka, selena, koji su gotovo jednako važni kao kalcij, i što je najbitnije, bez kojih nema pravilne ugradnje i iskoristivosti kalcija. Nedostatak ovih elemenata široko je zastupljen!

NBL Osteo Formula sadrži mikroelemente esencijelne za zdravlje kostiju: kalcij, vitamin D, bor, magnezij, vitamin C, cink, selen, bakar, mangan.

vitamin D

Značaj ovog vitamina na zdravlje kostiju i ukupno zdravlje čovjeka je neprocjenjiv. Bez vitamina D kalcij se ne može koristiti, tj. ne može preći iz hrane u krvotok. Neophodan za iskorištavanje kalcija, te usporava razvoj osteoporoze;

bor

Direktan uticaj na rast i očuvanje gustine kostiju; sprječavanje demineralizacije; direktan uticaj na poboljšanje svojstava i efikasnosti kalcija, vitamina D i magnezija; povećava nivoe vit. D u tijelu za 20%; smanjuje gubitak kalcija za 44%; direktan uticaj na iskorištavanje, proizvodnju i aktivnost steroidnih hormona; smanjuje rizik nastanka kamenca;

magnezij

Neophodan za apsorpciju kalcija; povećava snagu, mineralnu gustinu kosti i otpornost na prijelome; smanjuje rizik nastanka kamenca; pomaže suzbijanju zatvora;

vitamin C, cink, selen, bakar, mangan

Povećanje mineralne gustine kosti, prevencija gubitka koštane mase; uticaj na remodeliranje kosti; smanjenje rizika nastanka prijeloma; uticaj na zarastanje kosti nakon prijeloma;

Snaga 9 mikroelemenata za jedan cilj – zdrave kosti.
Formula za zdrave kosti.

Preparat se uzima uz obrok. U prevenciji osteoporoze 1 x 1/dan, u terapiji 2×1/dan.
Izbjegavajte korištenje prije spavanja.

Proizvod renomiranog proizvođača Vitaquest International LLC, SAD, jedne od vodećih svjetskih kompanija za proizvodnju pojačanih dijetetskih suplemenata i funkcionalne hrane. Certificirani sastojci visokog kvaliteta, dokazano bez teških metala, olova i onečišćenja.

NBL.COM.BA koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice nbl.com.ba slažete se s korištenjem kolačića.

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.