Sastav i preporuke

Značaj kalcija, vitamina D i vježbanja presudan je za zdravlje kostiju, to je poznato, ali ono što je manje poznato je da je nedostatak magnezijuma, bora, cinka i niza drugih mikroelemenata široko zastupljen, a da je svaki od njih esencijelan i značajno doprinosi zdravlju kostiju! Esencijelan znači bitan, suštinski, ali pored toga znači i da ih  naše tijelo ne može proizvesti, te da ih je neophodno unijeti kroz hranu ili suplementaciju.
Mikroelementi neophodni za zdravlje kostiju i njihovo jačanje aktivni su sastojci NBL Osteo Formule.
kalcij400 mg
vitamin D400 IU
bor1 mg
magnezij150 mg
vitamin C90 mg
selen25 mcg
cink5 mg
bakar0,5 mg
mangan0,3 mg

Adekvatna prehrana i unos mikronutritijenata najsnažniji je faktor u našoj okolini na koji možemo utjecati i prilagoditi ga tako da smanjimo teret oboljevanja tokom čitavog životnog vijeka čovjeka.

Doziranje i način upotrebe

Prevencija osteoporoze, 1 tableta dnevno

  • Ženama, u toku i nakon menopauze

  • Osobama koje imaju povećan rizik od osteoporoze (pušači, korištenje kortikosteroida, prekomjerna konzumacija alkohola, litijuma, barbiturata…)

  • Trudnicama i dojiljama radi povećane potrebe za kalcijem i vitaminom D

  • Starijim osobama bez potvrđene osteoporoze, ali sa nedostatkom vitamina D i kalcija

Terapija osteoporoze, 1 tableta dva puta dnevno

  • Osobama sa dijagnozom osteoporoze

Nakon prijeloma kosti

  • odraslima i djeci
  • 1 tableta dnevno tokom čitavog vremena zarastanja kosti (14-17 sedmica)

NBL Osteo Formula posebno je formulisani, pojačani oblik kalcija kombinovan sa mikroelementima esencijelnim za zdravlje kostiju. Dodavanjem ovih mikroelemenata efektivnost, iskoristivost i djelotvornost kalcija i vitamina D značajno je veća.

Snaga 9 mikroelemenata za jedan cilj – zdrave kosti.

Preparat se uzima uz obrok.
Izbjegavajte korištenje prije spavanja.

Osteoporoza je hronično oboljenje i traje doživotno, a samo će svakodnevno uzimanje potrebne količine kalcija i mikroelemenata rezultirati njihovim normalnim nivoima u krvi i skladištenjem viška u kostima. NBL Osteo Formula može se uzimati koliko je potrebno, bez vremenskog ograničenja u upotrebi.

Proizvod renomiranog proizvođača Vitaquest International LLC, SAD, jedne od vodećih svjetskih kompanija za proizvodnju pojačanih dijetetskih suplemenata i fukcionalne hrane. Certificirani sastojci visokog kvaliteta, dokazano bez teških metala, olova i onečišćenja.

NBL.COM.BA koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice nbl.com.ba slažete se s korištenjem kolačića.

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.