Šta u terapiji osteoartritisa ljekari preporučuju?

Vodeća svjetska i evropska udruženja ljekara koji se bave problemom propadanja hrskavice preporučuju upravo korištenje glukozamina i hondroitina. Da bi terapija bila efektivna i zaustavila dalje propadanje, odnosno pomogla obnavljanju hrskavice, glukozamin i hondroitin je najbolje uzimati zajedno, u kombinaciji.

“Svjetske i evropske zdravstvene smjernice preporučuju da se koristi doza od 1.500 mg glukozamina i 1.200 mg hondroitina.

Lijek konzumiran u propisanim količinama sprječava dalje propadanje zglobova, popravlja pokretljivost i smanjuje subjektivne tegobe boli.”

“Zato ja svojim pacijentima preporučujem NBL glukozamin hondroitin, jer u sastavu ima propisanu dozu!

Pacijenti su zadovoljniji, osjete olakšanje i vraćaju se normalnim životnim i radnim aktivnostima.”

Prim dr. sc. Adnan Dizdar
Specijalist opšte i koštane hirurgije

Uvijek provjerite da li preparat koji kupujete sadrži dovoljnu dnevnu dozu jedne i druge supstance. Primijenjene u kombinaciji, ove supstance daju značajno bolje rezultate od njihove pojedinačne upotrebe.

NBL Glucosamine Chondroitin
NBL Glucosamine Chondroitin MSM
su preparati koji sadrže preporučene, djelotvorne dnevne doze glukozamina i hondroitina.

Sprječavaju propadanje i pomažu oporavak hrskavica.
Dodatak prehrani. Izdaje se bez recepta.

NBL.COM.BA koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice nbl.com.ba slažete se s korištenjem kolačića.

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.