Srce i krvne žile i benefiti ulja krila

Poznato je da način ishrane ima izuzetan uticaj na zdravlje srca i krvnih sudova. Pozitivni efekti omega-3 masnih kiselina na ljudsko zdravlje su najprije primijećeni preko pozitivnih učinaka na kardiovaskularni sistem. Naime, primijećeno je da stanovnici pojedinih regija koje konzumiraju mnogo ribe imaju značajno manju učestalost kardiovaskularnih problema i odatle je počelo ispitivanje na koji način riba u ishrani štiti srce. Ispostavilo se da se radi o učinku koji dolazi od omega-3 masnih kiselina, koje se u ribi mogu naći u visokom omjeru.

Ovi efekti su ispitivani i do danas je utvrđeno da omega-3 masne kiseline višestruko štite srce i krvne žile i to antitrombogenim djelovanjem, snižavanjem triglicerida, djelovanjem protiv ateroskleroze, blagim hipotenzivnim učinkom, učinkom protiv aritmije…

Omega-3 iz ulja krila dodatno utiče i na povećanje “dobrog holesterola” (HDL), te ima snažniji efekat u snižavanju upalnog procesa uključenog u kardiovaskularne probleme, a oboje su snažni faktori rizika za kardiovaskularne probleme.

Prema najnovijoj preporuci datoj od strane Američkog udruženja za srce, najveću korist od korištenja omega-3 suplemenata imaju osobe koje su preživjele infarkt ili imaju koronarnu bolest srca, i osobe koje imaju oslabljenu funkciju srca.

Omega-3 masne kiseline su danas sastavni dio zdravstvenih preporuka koje većina razvijenih zemalja daje kao upute stanovnicima kako da se spriječe česte bolesti modernog doba. Nažalost, kako je već poznato, skreće se pažnja da se izbjegavaju vrste ribe koje duže žive i one koje žive u zagađenim vodama, pošto nakupljaju velike količine toksina (teških metala, žive, pesticida i sl). Zato se ulje račića krila iz čistih voda Antarktičkog okeana nameće kao najbolji izvor omega-3 masnih kiselina, kako zbog kvalitete i odlične apsorcije, tako i zbog sigurnosti.

NBL Krill oil

Omega 3 masne kiseline
Dodatak prehrani višestruke namjene

NBL.COM.BA koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice nbl.com.ba slažete se s korištenjem kolačića.

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.